Публикации
1oflads
Спечелихме награда за най-добра практика ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

Сдружение „Партньори – Дупница” и Регионалният център за устойчиво развитие в Кратово получиха награда за най-добра проектна практика по европейските програми за териториално сътрудничество в България в периода 2007 – 2013 година. Наградата бе връчена по време на Конференцията „Европейско териториално сътрудничество в Република България – постиженията водят до нови перспективи“ от заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството, Деница Николова. Заместник-министърът отличи 15 от най-успешните проекти, изпълнени през предходния програмен период. Тя благодари на всички партньори и бенефициенти по програмите и им пожела успешна съвместна работа и през новия програмен период. При откриване на конференцията, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза, че всички наградени проекти са с голям ефект и значимост :” не само защото са добре написани, а и заради резултата, който постигнаха”

 

nagrazhdavane 1

 

„Партньори – Дупница” и Регионалният център за устойчиво развитие в Кратово получиха наградата за изпълнението на проекта Rock’n Pop the Borders като най-добра практика при осъществяването на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. В периода 2007 – 2013 година по програмата са договорени и изпълнени общо 100 проекта, от които наградените най-добри практики са 3 – “Rock’n Pop the Borders”, „Принос за опазване на трансграничния регион от пожар“, „Българче и македонче – ръка за ръка“.

В рамките на проекта бе създаден международен формат за изява на млади творци на рок и поп музика от България и Македония. В него взеха участие 25 младежки групи от партньорските страни. Проведоха се 3 концерта в Дупница и Куманово, както и онлайн състезание за подбор на най-добрите творби и групи, които събраха над 19 000 души онлайн и жива публика. Изградени бяха контакти между младите творци и професионални продуценти и музиканти. Наградените участници изработиха видеоклип и звукозапис на песните си. Творбите на всички участници са достъпни на сайта на Rock n' Pop the Borders.

 

nagrazhdavane 3

 
1oflads
Музика без граници ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

Филмът "Музика без граници" отразява подготовката и провеждането на Концерта "Награда за млади автори на рок и поп музика Rock'n Pop the Borders" осъществен в рамките на едноименния проект, с финансовата подкрепа на ЕС посредством Програмата за трансгранично сътрудничество България - Македония CCI Number 2007CB16IPO007. Този проект овеществи една наша отдавнашна мечта и се надяваме, че ще можем да направим още много такива концерти с всичко, което научихме от първия. Приятно гледане!

 

 
1oflads
Победителите ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

Песента Slippin’ на пловдивската банда Paranormal спечели Наградата за млади автори на музика на международния конкурс за авторска песен на младежка рок или поп група - Rock’n Pop the Borders. Това стана след гласуване на журито на финалния концерт, провел се в Дупница на 9 август 2014 година. Както знаете, наградата за победителя ще бъде професионален видеоклип. Екипът, който ще реализира видеото, обещава той да бъде абсолютна изненада за публиката.

Концертът “Награда за млади автори на музика Rock’n Pop the Borders” бе финалният етап в състезанието между 25 групи от България и Македония, което проследихте на страниците на нашия сайт. Той е част от едноименния проект, подкрепен от Европейския съюз посредством Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. 

Второто място бе присъдено на песента Losing Control  на After Midnight. Наградата е професионален звукозапис за това парче. 

Третата награда от надпреварата за младежка авторска рок песен на група бе присъдена от журито на песента Лоша навика на скопската група Problem Solved. Медийният партньор на Rock’n Pop the Borders  - Телевизия “Запад” – осигури безжичен микрофон на групата.

Кметът на Община Дупница си хареса кумановската група TV Rage, и песента й In between the time, които получиха като награда от негово име комплект стойки за китари, палки и вокален микрофон. 

Love Lies Bleeding (Amaranth) на As Orchids Wither спечели аплодисментите на Ротари Клуб – Дупница. Организацията предостави 150 лева на фаворитите си като награда за тяхното представяне и енергия. 

Журито на конкурса бе в състав – председател Анелия Дошева (продуцент), Симеон Иванов – Канго (музикант, продуцент), Славчо Николов (китарист, композитор) и Сашко Костов (композитор, музикант). Водещ на купона бе Йоанна Драгнева, българският финалист на Евровизия 2008.

Предстои промоционален концерт на финалистите от конкурса за младежка авторска песен Rock’n Pop the Borders в Куманово, Република Македония, който ще се проведе на 7 септември 2014 от 21.00 часа на централния градски площад. 

 
1oflads
Големият финал ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

Концертът „Награда за млади автори на рок и поп музика Rock’n Pop the Borders” започва в 17.30 на 9 август 2014 (събота) в парк „Рила” край Дупница.  В концерта участват групите:

 

Enkhaosment, България.

TV Rage, Македония.

Chainsaw babies, България.

Bunch of Assholes, България.

Problem Solved, Македония.

As Orchids Wither, България.

Feast of Insanity, България.

After Midnight, България.

Revenge, Македония.

Paranormal, България.

 

Входът е свободен.  Концертът се организира от сдружение „Партньори – Дупница” и Регионалния център за устойчиво развитие – Кратово в рамките на едноименния проект, финансиран от ЕС посредством Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

 

Редът на представяне на песните ще бъде определен на техническа конференция, която ще се проведе по-рано същия ден.  Освен авторската песен, с която се състезава, всяка от групите участници ще има възможност да представи още една – до две свои творби, в рамките на 12 минути.  Журито ще оценява само представената авторска песен.  Победителят, който ще излъчи гласуването на журито, ще направи видео клип върху песента си. Вторият класиран ще има възможност да направи професионален запис на творбата си, а третият – ще получи награда от медия партньора на инициативата – Телевизия „Запад”.  Една от участващите групи ще получи Награда от Кмета на Община Дупница.

 

Водещ на концерта е певицата Йоанна Драгнева – българският финалист в „Евровизия 2008”.

Докато журито подготвя своето класиране, публиката ще има възможност да чуе момчетата от група Fire Ball.

 

На 10 август – неделя – от 19 часа – пак на сцената на парк „Рила” и със свободен вход ще бъде концертът на Симеон Иванов – Канго ,  македонски рок музикант и член на журито, и групите от Рок Академия – Дупница: Foretold Dead, Darker than Black, Voltage и Enkhaosment . Инициативата за това събитие бе на Канго, а момчетата и момичетата от Рок Академията приеха с удоволствие възможността да покажат какво правят и могат  в рок музиката.

 

Рок Академия – Дупница е неформална школа в подкрепа на млади и талантливи рок музиканти от града и общината, развивана и управлявана от сдружение „Партньори – Дупница” вече 8 години.  Много младежки групи са преминали през нея, като някои от тях имат свои авторски парчета в издадените от Академията два самостоятелни албума. Именно опитът от тази школа е причината за разработването и осъществяването на инициативата Rock’n Pop the Borders  от сдружение „Партньри – Дупница” и Регионалния център за устойчиво развитие в Кратово, с подкрепата на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. 

 
1oflads
Търсят снимка - победител!ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

The beautyПрограмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония CCI 2007CB16IPO007 в рамките на честването на Европейския ден нa сътрудничество 2014 организира "Красотата на трансграничния регион". Конкурсът е отворен от 28 юли 2014 до 17 септември 2014 и заинтересованите любители или професионални фотографи могат да участват със свои снимки във всички категории (пейзаж, хора, събития и т.н.) заснети на територията на трансграничния регион. Печелившите снимки, заедно с избрани снимки ще бъдат изложени на изложбите, които ще се състоят през септември, като част от честването на Европейския ден на сътрудничество.

Официалните правила за участие в фото конкурса "Красотата на трансграничния регион": може да намерите на интернет страницата на програмата http://www.ipa-cbc-007.eu/ или на линка http://www.ipa-cbc-007.eu/page.php?c=1&d=621

 


Страница 1 от 7

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук