1oflads
Дупнишките младежи имат нужда от Младежки центърПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads


FOCUS_GROUPS
Младите хора в Дупница, независимо от социалната или възрастовата група, към която принадлежат, имат необходимост от изграждането на Младежки център. Той ще отговори на потребността им от място, в което да се срещат и общуват със своите връстници, в което да дискутират актуални теми, да получават информация и консултация за професионалното си развитие и за различни спортни и културни събития, провеждани на територията на общината. Това са само част от заключенията в анализа от работата на фокус-групите, с която започна мащабното проучване на нагласите на младите хора от община Дупница по темата "Трябва ли да бъде създаден Младежки център в град Дупница".

Изследването е част от застъпническата кампания за изграждане на Младежки център в Дупница, осъществявана от сдружение "Партньори - Дупница" в сътрудничество с Младежки консултативен съвет - Дупница. Кампанията се провежда със съдействието на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Институт "Отворено общество" - София. Целият текст на анализа е прикрепен към настоящата публикация.

Методиката за работа, подборът на фокус-групите и провеждането на работата им бяха осъществени от студента по социология в ЮЗУ "Неофит Рилски", Николай Балтов, а анализът на получения материал - от психолога Цветанка Севдина. В работата на фокус-групите се включиха 19 млади хора на възраст от 14 до 26 години. Всички те са родени, живеят, учат и работят в община Дупница.  

Анализът, който е на вашето внимание, заедно с доклад за нагласите на младите хора от община Дупница, който ще стъпи върху резултатите от онлайн допитване, приключващо през декември 2011, ще бъдат основните аргументи в широките обществени дискусии, планирани в рамките на кампанията, с представителите на местните власти, заинтересованите институции и организациите работещи с млади хора. Тези дискусии трябва да произведат общественото решение за създаване на Младежки център в гр. Дупница.

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (Mladezhki Center_analiz focus grupi.pdf)Анализ на резултатите от работата на фокус-групите в ЗКСМЦД[Автор: Цветанка Севдина ]453 Kb
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За Младежки център

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук

Тази страница е създадена с подкрепата на

Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и

Институт “Отворено общество” – София